TEXAS I DANMARK

PODAGRA!

På fem minutter gik jeg fra at være lækker i støvletter til at have cocktailpølser i “pædagog sko”.

Jeg var på shopping i går. Jeg ELSKER støvler! Og jeg stod stablet op i de flotteste designerstøvletter fra butik Bettina Beltner. Pludselig mærkede jeg en voldsom smerte i den ene tå. PANIK! Jeg sparkede hysterisk støvletten af, og fik et chok! Min ene tå lignede en slatten cocktailpølse.

Det gjorde ondt som bare fanden. HVORFOR anede jeg ikke. Jeg havde ikke slået foden. Og jeg havde store rummelige støvler på i stedet for de sædvanelige spidse djævle, så det var ikke der, skoen trykkede. 

fullsizerender

Jeg tog hjem til Karsten. Forpint af smerte viste jeg ham tåen. “Det er sgu da podagra,” udbrød han med det samme. 

“Det kan ikke være rigtigt,” tænkte jeg rystet. Jeg er da slet ikke gammel nok til at få den slags. Jeg spiser næsten intet rødt kød og drikker kun sjældent vin, og det er ellers ting, som kan fremprovokere det. Til gengæld kan det være arveligt. Og vi har det i familien. 

Selvfølgelig havde Karsten ret. Han lider selv af podagra. Symptomerne ved urinsyregigt kan være feber og smerter i et eller flere led, som hæver og bliver røde. Anfaldene kommer typisk pludseligt og er voldsomme. Præcist som i mit tilfælde. 

Karsten har ofte podagra anfald. Nogle gange er det så slemt, at han er blevet kørt i rullestol ud til flyveren, når vi er rejst til Afrika.

“Fed” mandag aften jeg havde. NOT!😳 Jeg plejer at træne. Det blev droppet. Jeg plejer at være super aktiv i hjemmet. Det var umuligt. Min fod gjorde nærmest ondt, bare jeg kiggede på den. Jeg kunne intet andet gøre end at sidde ned. “Hvem skal nu lave brun sovs og frikadeller?,” tænkte jeg. “Hvem skal ordne hjemmet?”

Podagra er nedtur. Det eneste gode var, at det for en gang skyld var mig, der blev vartet op, og Karsten der var hausfrau. 😂Han luftede hunde, og for første gang nogensinde tryllede han i køkkenet. Jeg fik serveret en skøn tatarbøf med løg og rødbeder.😋

Butikken jeg besøgte var Bettina Beltner, som I kan se på videoen herunder.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

TEXAS I DANMARK