Exit Divaer i junglen

Ventetid på Hospice

31317945_10216968655355607_4671553713595219968_nMin elskede far har haft et langt sygdomsforløb med cancer, og er nu terminal.

Det er derfor med stor undren gået op for mig, at det ikke er en menneskeret, at dø på en værdig måde.

I min optik burde alle mennesker have mulighed for at tilbringe deres sidste timer i stille rolige og trygge omgivelser sammen med deres kære. Derfor er det uforståeligt for mig, at der findes så få Hospice pladser i Danmark.

Min far ligger lige nu på et hospital , hvor et dygtigt personale plejer ham, men efter som det er en hospitalsafdeling, der plejer folk og helbreder dem, er det ikke det et døende menneske har brug for.

Derfor er det en menneskeret at kunne få lov til at være et sted i fred og ro, og ikke et sted hvor personalet i virkligheden skulle bruge deres ressourcer på anden vis. Min far har behov for at være et sted hvor personalet kan hellige sig, det at pleje et døende menneske, og give det fred på den rigtige måde.

Det er ufatteligt at politikere ikke kan indse, at det er det eneste rigtige at etablere mange flere hospicepladser , som vil give en større ro, og spare hospitalerne for unødige udgifter.

Pengene vil på sigt være givet bedre ud, da det vil være besparende for familierelationerne, og de traumatiske situationer der kan opstå ,hvis man ikke får sagt farvel til sine kære på en ordentlig måde.

Jeg er frustreret og i sorg, da jeg i min naivitet troede, at jeg bare kunne få min far ind på et Hospice, så han kunne nyde sine sidste dage, men nej! For det første, er der så få pladser, at det er som at vinde i lotto hvis man får en plads, for det andet kan det tage så lang tid, at min elskede far kan være gået til “perleporten”, og for det tredje, sender det os alle i familien i en forlegen situation ved ustandselig , at skulle ringe rundt til forskellige instanser, for at finde ud af, hvordan man kan få en af de få pladser, på de få Hospice, der er i Danmark.

Jeg håber og beder til, at min far snarest , kan få en plads inden det er for sent. Ikke alene skal jeg forholde mig til min sorg, til det menneske som betyder mest for mig i denne verden, jeg skal også pludselig til at forholde mig til et system, hvor man kun føler sig som et CPR nummer, og ikke som et menneske af kød og blod.

Er vi virkelig ved at være der, hvor vi ikke i vores samfund , er andet end et nummer? Har vi mistet empatien, har vi mistet følelserne, er vi ved at miste vores identitet. Jeg siger bare NEJ, det vil jeg ikke være med til!

Kram Janni❤️

 

26 kommentarer

 • Birthe Bugge

  Kære Jannie, det gør mig ondt at høre, men heldigvis har I selv midler så I kan tage over,
  Tag ham hjem i jeres hjem, og betal for den nødvendidige pleje, både hvad der skal bruges af sygeplejesker,hjemmehjælpere, læger m.m. og du kan selv være der, også det vil være den optimale hjælp. Håber på det bedste for ham og dig held og lykke.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Richard

  Hej Janni.
  Du og din kære far har min fulde sympati og jeg syntes også det er for dårligt der ikke er et hospice som kan tag din far her og nu. Det burde ikke være et problem i Danmark at få plads på et hospice fra den ene dag til den anden, uanset hvem man er.
  Jeg vil tilbyde dig at din far kan komme hjem til mig og ligge det sidste stykke tid og få en værdig afslutning på dette liv.
  Jeg har det dejligste værelse med udsigt udover madsnessund.
  Prisen er sekundær og jeg skal ikke tjene styrtende med penge på jeres tragiske situation.
  Nu ved du der er en mulighed uden for sygehusvæsenet som du/i kan benytte.
  Mange kærlige hilsner fra Richard og pia.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Janni

  Må udtrykke min sympati med dig og din far. Han må være en af mange der har det her problem. Medierne skriver at der iflg. dig ikke findes private hospice i DK. Jeg har selv prøvet at søge lidt men har ikke fundet en konkret årsag… er det noget I ved noget om? Står der noget lovgivningsmæssigt i vejen for at sådanne kunne oprettes?

  Men den befolknings udvikling som vi står foran over de næste 17-30 år, så ville det være meget oplagt at man lavede sådanne private foretagender.
  Hvis jeg da bare selv havde en uddannelse indenfor sektoren så ville jeg se stor værdi i at oprette og lede sådan et sted, ethvert menneske fortjener at de sidste dage finder sted på rolig, tryg og omsorgsfuld vis.

  Håber I får muligheden trods alt og at hans overgang til stjernestøv, blir så lindret som muligt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hvor gør det mig frygtelig ondt at læse.
  Du har nok undersøgt alle. Men Hospice-sjælland. (Det ligger i Roskilde) Er simpelthen det mest skønne sted. Min kærestes morfar lå der og havde kig ud til heste.
  Prøv at ring dertil. Der står os på deres side hvordan man søger om at komme derhen.

  Mange knus, kærlighed og tanker ♥

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Min stedfar fik konstateret hjernekræft d 19 jan 2018. Han gik til den dag på arbejde hver dag, han blev med det samme lam i hele højre side, og mistede sin tale og kun meget få ord. Samt han havde brug for pleje. Han var hjemme til han blev indlagt af noget infektion og det fik de styr på der, hans højeste ønske var at komme hjem at være, og jeg mener at bør det ikke være en naturlig del som et mininium at den døende for det ønske opfyldt ? Det syntes jeg.. vi blev spurgt om det var hospice han skulle og det var er klart nej, da han ville hjem at være, han Kom hjem og vi havde fået gjort hans værelse klar til ham, dvs rømme rummet helt for der kunne komme en lift op og div hjælpe midler . Der kom hjælp til ham hver 3-4 time og var der mere så kunne vi trykke på nødkald.. det var så hårdt men på alle måder værdigt og trygt og det helt rigtige. Han nåede være i hans hjem med min mor og jeg (som flyttede ned til dem da han fik døds dommen for 3 mdr siden) 10 dage fik vi sammen med ham og både ham, min mor og jeg selv fik sammen det til at blive bedst muligt ikke kun for ham men også vores respekt og kærlighed til ham,de sidste 3 dage var frygtelige, da han 3 dage inden han dør stopper helt med kunne tale, dog stadig holde i hånden med hans venstre hånd, 2 dag inden han dør ligger han vågen, men kan ikke åbne hans øjne, ikke flere krafter i sen gode hånd mere. Kl 7 om morgenen går vi ind til ham. Vender hans dyne, drypper væder hans mund.. han trækker vejret 2 gange og åbner hans øjne og kigger på min mor og så dør han… det vildeste jeg nogensinde har været en del af, men kan sige af hele mit hjerte uanset hvor stort savnet til ham er, så kan jeg sige med alt jeg er at han kom herfra tryg, elsket og ikke alene, han vidste vi var omkring ham 24 timer i døgnet.. den dag han døde kom hans sygeplejerske og en hjælper og gjorde ham så fin.. vinduerne åbne og mor tændte et lys.. 6 timer efter kom lægen og erklærede ham død, vi besluttede at han ikke skulle “bare” tages væk hurtigst muligt, at vi blev enige om at bedemændene skulle komme dagen efter kl 16 og ligge ham i hans kiste ig køre ham i kapellet… jeg lyver ikke… jeg kunne ikke personlig ønske mig selv det forløb han fik og havde anderledes.. at blive sat på et hospice og ved godt man skal dø er en kamp endnu den døende skal stå i, eller være på et hospital med hvide kitler, og Hey jeg mener, og vil gøre det samme igen trods det er hårdt se et menneske man elsker blive syg og dø, men tanken om at vende der menneske ryggen og lade andre tage den del og ja kun komme på besøg for gå igen, er nig en gåde og ikke set jeg kalder for kærlighed..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Nieminen

  Hej Janni, min søde Onkel er i samme situation. Jeg føler med dig og dine kære. <3
  Knus fra Anne

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Efterladt

  Jeg ksn sagtens sætte mig ind i hvordan du har det.
  Min mor døde 51 år gammel i august 16.
  Hun nåede at få 8 dage på hospice. Vi ventede også på en plads. Desværre er der rigtigt mange der har brug for at komme på hospice men pladserne mangler.
  Jeg håber inderligt din far snart får en plads. Det er bare rart på et hospice frem for et hospital.
  De varmeste tanker her fra.
  Ps min mor lå på sankt lukas. Så dejligt personale der tog sig utrolig kærligt af mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Efterladt

  Jeg ksn sagtens sætte mig ind i hvordan du har det.
  Min mor døde 51 år gammel i august 16.
  Hun nåede at få 8 dage på hospice. Vi ventede også på en plads. Desværre er der rigtigt mange der har brug for at komme på hospice men pladserne mangler.
  Jeg håber inderligt din far snart får en plads. Det er bare rart på et hospice frem for et hospital.
  De varmeste tanker her fra

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freddy

  Hej Jannie!

  Var igennem lige det samme for 2 år siden med min far. Han blev 72. Havde det samme sygdomsforløb som din far, og man tror ikke at det vil ramme ens egen far.
  Og i sorgen som starter allerede inden ens far dør er forfærdelig at at forstå.

  Jeg håber inderlig at du finder en plads til ham på et Hospice, det gjorde vi ikke. Så det var meget op af bakke.
  Prøv ikke at tænk og gør for meget ved det, gør lige det der skal til, for alt andet er overflødig og spild af tid.

  Brug tiden på din far, tal med ham om gamle dage og hvor meget du holder af ham. Det er det han har brug for at høre nu.
  Støt ham der han er nu, og han bliver stadig svagere og jeg måtte bare acceptere at det var lige så godt for ham der hvor han var, som det ville være på et Hospice.
  Det var for min egen del til sidst at jeg blev så rasende over den lidt uværdige måde at komme herfra på, han var ikke klar over hvad der skete.

  Så brug din sidste tid med din far, på den aller bedste måde ved at være til stede 100%.
  For en dag er han her ikke mere, men himmelen har fået en ny stjerne, din stjerne 🙂
  Så må du tage kampen op bagefter……

  Så ønsker dig her til sidst alt vel fremover og håber du for den plads som du ønsker.

  ❤️ Freddy – Føler med Jer

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • sophie

  Kære Janni, Det er en fuldstændig forfærdelig tid, du og din familie i øjeblikket går igennem. Jeg mistede min egen far til kræft, midt i min graviditet, og ved alet ikke hvordan jeg skulle være kommet igennem med skindet på næsen uden den fantastiske støtte han fik på Skt. lukas Hospice. Jeg er helt enig, det bør være alle forundt! Min var l på Riget, på en onkologisk afdeling da der ikke var plads på palliativ. De var imødekommende, og fik sat et møde i stand med en visitator, der i løbet af få dage fik en plads på hospice i stand. En uges tid efter han var rykket på hospice modtog han et brev (!?) med afslag på palliativ behandling pga. pladsmangel. Helt håbløst! Jeg ville bede om et møde med visitationen, og evt. forud for dette kontakte forskellige hospicer for at høre om plads. De har også udkørende teams. Min far sov ind i de tryggeste og roligste rammer omgivet af min mor og mig. Jeg håber inderligt for jer at det lykkes <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Susanne Lund

  Hej Janni,
  Min mor døde af kræft i november 2010. Hun var kun syg i 2 mdr. så var hun væk. Hun var så heldig at få de sidste 6 uger af sit liv på hospice i Esbjerg. Efter hendes død kontaktede jeg TV2 da de havde en eller anden indsamling til noget U-landshjælp,om de ikke kunne lave en indsamling til hospice rundt i DK, for jeg synes lige som dig at der er for få pladser på hospice. Jeg hørte ærgerligt nok ikke tilbage fra dem. En indsamling til hospice synes jeg ville være på sine plads, da det burde være alle der ikke kan dø i eget hjem, at få lov til at dø på hospice.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lis

  Kære Janni,
  Prøv at se på denne website:
  http://www.hospice-sjaelland.dk/
  Ønsker kun det bedste for dig og din kære far.
  Jeg har selv stået i nøjagtig samme situation for 3 år siden. Så jeg forstår din frustration
  Tanker og knus fra Lis

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kære Janni, døden er jo den del af livet, som altid kommer på et “forkert” tidspunkt. Når det er sagt, så har alle mennesker krav på en ordentlig og værdig afsked med livet. Det er vel det vi godt må “forlange” i et velfærdssamfund? Sluttelig har du kontaktet Svanevig hospice i Bandholm på Lolland? Her fik min svigermor en fantastisk pleje og omsorg fra et MEGET professionelt personale, i den sidste tid af hendes liv. På Svanevig hospice var der en “atmosfære” af varme og kærlighed fra omgivelser og personale, som bevirkede, at der var styrke til smil og latter fra de dødende og familie. Et utroligt smukt sted. Håber din far får den værdige afsked med livet, som ethvert menneske har krav på, og vi som samfund har ansvaret for. Mange kærlige hilsner Jens Michael.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Janni 😊
  Det gør mig ondt med din far.

  Min morfar gik bort i 2016 af cancer, han nåede af bo små 10 dage på Sank Lukas hospice i Hellerup inden han gik bort.

  Det er det mest fantastiske sted, med så dejlige varme og kærlige ansatte.
  Jeg vil klart anbefale det sted 🙌

  Jeg håber at i får en plads hurtigt, så din far kan få en god og tryg sidste tid ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • janniree

   Gør mig ondt at høre med din morfar😔har også hørt godt om det sted. Vi er på sagen, men der er ikke noget ledigt. Kh Janni ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Abl

  Hej janni…først vil jeg sige det gør mig ondt med din far….jeg var det samme igennem med min mor i 2016 dog fik hun en plads på 3kroner det bedste sted nær roskilde fantastisk forhold….men jeg opdagede også at hospice ikke kun er for mennesker i deres sidste tid, mange pladser blir også brugt til folk som er selvfølgelig os er syge men som har brug for optræning,og andre ting efter bla kemobehandling altså nogen som kommer hjem igen ikke mange men nogen, derfor er der endnu mindre pladser…håber det bedste for dig og din far i denne svære tid kh abl

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Kære Janni,
  Jeg er selv vågekone, og hvis I ikke får en plads så overvej at kontakte jeres lokale rødekors. De har også et vågekorps der kan hjælpe jer.
  Selvom din far er indlagt kan de godt sørger for at der altid er en våger ved ham, så han ikke er alene😘
  Mange tanker og kram til jer som familie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • janniree

   Tak for din besked🙏🏻 Lige nu våger vi alle skiftevis, ved godt der findes folk som kan hjælpe❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe Højhus

  Janni når din far er terminal kan han tilknyttes palliativ team. Man bliver tilknyttet en gruppe professionelle fagpersoner som hjælper med alle praktiske ting. Sådan at I som pårørende kun skal have kontakt til palliativ team. Min mor var tilknyttet og det var en kæmpe hjælpe de sidste uger hun levede. Tanker herfra ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • janniree

   Det er han allerede, men han er for syg til at være hjemme. Der er ikke plads på palliativ afdeling. Kh Janni

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Alia Hansen

  Hej Jans💔.
  Hvor gør det mig bare utrolig ondt at høre, tilstanden med farmand… 😥
  Det er en ubeskrivelig sorg, man ikke kan sætte ord på! 😥🙏🏼
  Det danske system er absolut på ingen måder særlig etisk korrekte, og det er bare desværre sådan verden fortsætte med at være! 😓💔
  Der er ingen mennesker som bør behandles, Netop ud for nogle tal, som en klog man har kaldt cpr nr!!!
  Det gør mig utrolig ondt! 😓💔
  Tænker på jer 🍀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • janniree

   Tak Alia, det gør så ondt at se ens far ligge på den måde😢 jeg er i stor sorg. ❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tina

  Det gør mig ondt at høre med din far.
  Har I forhørt jer i Dianalund?
  Jeg håber I finder en plads til dig kære far.
  Du har ret, vores land og system er gået “tabt”.
  Empati tror jeg de fleste har mistet/opgivet for længst.
  Sørgeligt men en realitet i lille DK.
  Så længe man er fit for fight og betaler sin skat, helst topskat, så er man ok.
  Går det den anden vej, så er man lost.
  Jeg håber og krydser for, at I finder en plads og din far og I alle får en værdig afsked.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • janniree

   Håber også vi snart får en plads. Jeg er i stor sorg, min far betyder alt for mig😢 er enig med dig det er op af bakke i det danske system. Kh Janni

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Hej Janni.
  Jeg ved ikke om det er underordnet hvor i landet det er eller om i allerede har undersøgt mulighed for plads på alle samtlige?
  Her i Jylland ligger jo Ankerfjord Hospice!
  Tanker herfra❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Tell

  Kære Janni. For fem år siden mistede jeg min elskede svigerdatter og min søn sin elskede kone. Kun 24 år gammel blev hun taget af kræften😢 Det kommer vi os naturligvis aldrig over, men man lærer at leve med sorgen som bagage og komme videre. I dag er min søn gift med en mand (tror måske du kender ham), og de er i gang med at få barn i Amerika🌈🍼

  Anyway kom min svigerdatter på aflastning på Arresødal Hospice, som er et helt fantastisk sted. Hun valgte dog at dø hjemme omgivet af sin familie.

  Jeg forstår til fulde dit ønske for din far. At skulle sige farvel på en hospitalsstue og det kaos, det bringer med sig er bare no go. Enhver har krav på at få fred, inden de lukker deres øjne og de pårørende fred til at være der med deres sorg i ro og fred. Kæmp for det Janni. Måske når det ikke at hjælpe din far, men så i hvert fald patienter fremadrettet. Mange tanker til dig fra Helle fra Helsingør

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Exit Divaer i junglen