Drømme bryllup

Farvel til Mandela

Jeg har været væk fra bloggen et stykke tid, da jeg har haft travlt med TV optagelser, men jeg har savnet jer! Og det er dejligt at være tilbage.

Som alle ved betyder dyr rigtigt meget for mig, så det er med ondt i hjertet jeg siger farvel til næsehornet Mandela i Ree park. Han skal tilbage til friheden i Afrika.

Mandela er født og opvokset i Ree park. Han er næsten tam som en hund, man kan klø ham på maven, han elsker hele personalet i Ree park, og han er deres baby. Det er faktisk ret unikt, for næsehorn der jo vejer over en ton og så let som ingenting kan spidde en løve ihjel, kan være farlige for mennesker! Men ikke vores Mandela. Han er blid som et lam.

Det er helt specielt, at Mandela sendes til Afrika, for det er første gang i Skandinavien at der sendes et næsehorn, født i en zoologisk have, tilbage til genudsætning i naturen, med henblik på at genopbygge og bevare arten på artens tidligere territorier. Så min mand og hans team i Ree Park Safari har virkelig grund til at være stolte.

“Da Ree Park for år tilbage begyndte at arbejde med det sorte næsehorn, var det selvfølgelig med en klar bevidsthed om, at man dermed husede en af verdens mest sjældne og eftertragtede dyrearter. Den store drøm var selvfølgelig at få det sorte næsehorn til at trives, og formere sig i Ree Park , og måtte det ultimativt komme til at et af vores næsehorn en dag skulle få lov til at opleve, at blive sendt til Afrika med henblik på genudsætning i den vilde natur, så ville ringen være sluttet” udtaler Jesper Stagegaard, direktør i Ree Park Safari.

Min mand som købte Ree Park Safari, fordi hans hjerte banker for naturen og arbejdet med de truede dyrearter, glæder sig også meget over, at det er muligt at sende Mandela tilbage til naturen. “Det er vigtigt, at vi giver noget videre til de næste generationer. Tænk hvis de også får mulighed for at opleve de store kæmper i deres rette element” udtaler han.

For ikke så mange år siden var snakken om genudsætning af dyr, født i zoologiske haver, lidt noget der hørte den teoretiske del af historien til, men udviklingen i naturen og mange arters fortsatte tilbagegang, har desværre gjort, at virkeligheden har indhentet selv de vildeste forestillinger. Alt sammen noget der for flere år siden kunne synes meget langt væk, men som nu er en realitet i Ree Park Safari

Nytårsnat 2015 blev det sorte næsehorn, Mandela, født i Ree Park, som den første af sin art i Skandinavien, og glæden var naturligvis kæmpestor. Historien starter egentlig i 2010, da Mandelas far, Thabo, ankommer til Ree Park, bare 2 år gammel. I 2012 ankommer hunnen, Bashira, og det var kærlighed ved første blik mellem de to. Næsehorn er drægtige i 15 – 16 måneder, så Mandela var længe ventet, da han kom til verden nytårsnat.

Glæden var også stor her i 2018, da meldingen om, at Mandela nu sammen med 4 andre sorte næsehorn, alle født i fangenskab, skal danne basis for at genoprette bestanden af sorte næsehorn i det Østafrikanske land Rwanda. Landet som de fleste desværre nok bedst husker grundet det tragiske folkedrab på befolkningsgruppen tutsierne i 90’erne, er nu godt på vej til at komme på fode igen, og genskabelsen af nogle af landets naturperler er i fuld gang.

Akagera National Park i Rwanda er et af de steder, hvor man igennem en årrække har arbejdet meget succesfuldt med at få genskabt fred og ro til, at naturen atter kan få frit spil. Det er her, stærkt bevogtet af rangere og beskyttet af Akageras sumpområder, at Mandela inden for det næste års tid vil få friheden tilbage og forhåbentlig være med til at genopbygge en vild bestand af sorte næsehorn for eftertiden.

Mandelas rejse starter allerede i november måned, hvor første stop på rejsen tilbage til friheden, er Dvur Kralové Zoo i Tjekkiet, hvor han skal gå sammen med 4 andre næsehorn, indtil rejsen mod Akagera National Park formodentlig kommer til at foregå i juni 2019.

I kan læse mere om Mandela og hans rejse på Ree Park Safari facebook.

God rejse Mandela. Vi kommer til at savne dig. ❤️

 

8 kommentarer

 • Louise

  Kære Janni… Jeg ved godt det ikke handler om Bugatti her, men jeg blev bare nødt til at sende dig en form for “kram” på skrift… Jeg ved præcis, hvor ondt det gør, det værste er, at man ikke kunne forklare dem noget eller ved præcis, hvad der dog er sket… Jeg tænker på dig og ønsker dig alt det bedste… Det tager så utroligt lang tid at komme over og intet nogen kan sige, hjælper… Ville også bare sende dig alle verdens bedste tanker fra en, der forstår…
  Kærlig hilsen Louise <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Flot arbejde af Jesper og team i Ree Park.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Hansen

  Hvor er det spændende 👏🏻 Glæder mig til at følge ham. Dejligt det stykke arbejde der allerede er gjort med ham 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • janniree

   Tak🙏🏻 Vi glæder os også til at følge ham❤️

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Elisabeth Petersen

  Hvor er det dejligt at læse, og dejlig er han jo bare så skøn❤️ Jeg ønsker ham en god rejse til hans nye liv❤️ mange knus Annette

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kira Brinkmann

  Nåå – hvor er han bare nuttet, det store dyr. Der venter ham en lang rejse men hvor der bliver taget sig godtnok ham.
  Jeg ønsker ham et godt og langt liv under de nye himmelstøj.
  Pøj, Pøj Mandela med det hele. 💙

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drømme bryllup