MIN MOR ER EN MILF!

Den skjulte sygdom

Efter en hyggelig søndag med min veninde gennem mange år, Dorit, fik vi en god snak om hendes sygdom, og sluttede dagen med lidt sødt hos en bager.

For 16 år siden, og midt i skilsmisse, faldt Dorit om i sin tøjbutik. Hun var skrækslagen, anede ikke hvad der skete med hendes krop, som var fuldstændig lammet i den ene side.

Hun blev hurtigt kørt på hospitalet. Her blev hun scannet i hjernen, og fik taget forskellige prøver, men de viste ingenting.
Det var frustrerende for Dorit, for selvom hun langsomt fik sin førlighed tilbage igen, var hendes helbred forandret for altid.

Jeg ved selv, hvor skræmmende det kan være, når man ikke aner, hvad man fejler.

I 2002 vågnede jeg en morgen, og ville sige til min søn at han skulle løbe til bageren. Pludselig fik jeg et ordentlig smæld i hovedet! Kunne ingen ord få ud af munden, og var lammet i den ene side.
Min daværende mand fik mig afsted til Rigshospitalet, hvor jeg ligesom Dorit, blev scannet og fik taget prøver. Jeg var rædselslagen og ufattelig lettet da lægerne fortalte mig, at de mente, det bare var et migræne anfald.

Så let slap min veninde desværre ikke. Hun kæmpede de næste mange år med nedsat styrke i højre side og smerter i kroppen. Endelig efter mange år fik hun konstateret Fibromyalgi ( en reumatologisk sygdom).

I dag har hun accepteret sin sygdom og et liv med smerter. Det er til tider svært, men hendes positive og glade sind har hjulpet hende igennem.

Egentlig skal Dorit grundet sin sygdom undgå for meget kød, sukker og hvede. Men efter vores lange snak lokker Dudski, som jeg kalder hende, mig med til en rigtig god bager i Rødovre. Den hedder Carlsro bageri, og er en af de få bagere i Danmark, der stadig laver Berlinere.😜

img_5884

Jeg er ikke meget for bagerbesøget. Jeg træner jo og forsøger at leve sundt, og vil helst kun synde med proteinbarer og mørk chokolade. Men pyt, det er jo søndag. Jeg ELSKER berlinere og træstammer, så jeg tager den største jeg kan få- 😜 Og vil også gerne hilse på den søde ejer Wendy, som er halv amerikaner og har den sødeste accent.

Vi får en super hyggelig afslutning på dagen med lidt til den søde tand. Det er måske ikke det sundeste. Men man skal jo leve livet, mens man har det??

1 kommentar

  • lykke

    Kære Janni.
    Jeg har selv næsten lige fået konstateret fibromyalgi. Derudover har jeg en lungesygdom og en stofskiftesygdom og diverse andre skavanker. Det er frygteligt at leve med usynlige sygdomme. Og jeg ville ønske jeg kunne alt det jeg kan oppe i min hjerne. Er misundelig på andre der kan arbejde og træne og som er uafhængig af systemet. Så jeg føler med din veninde.
    kh Lykke

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MIN MOR ER EN MILF!