ELSK DIN TARM!

TRUTMUND – ja tak! Men ikke for enhver pris!

Jeg ELSKER fyldige læber! Men i min jagt på ?kys mig straks læber? var det ved at gå hélt galt!

For 16 år siden blev jeg fristet til, at få sprøjtet lidt filler ind i læberne. Jeg havde som mange andre skandinaviske kvinder mere underlæbe end overlæbe, og jeg drømte om store, sexede eksotiske læber.

Min veninde som er indehaver af naturlige fyldige læber, synes jeg var sindssyg! ?Dine læber passer sgu da perfekt til dig!? sagde hun. Men jeg var stædig: jeg ville have det lavet.

Jeg fik lokket min kusine, og en veninde med på idéen. Spændte og fulde af forventning fik vi sprøjtet en permanent filler: Aquamid, ind i læberne, af en læge i Hørsholm. Det gjorde vanvittig ondt! men man må jo lide for skønheden. Vi lignede tre fisk bagefter, og gik ikke uden for en dør i dagevis.

Efter en uge rejste min daværende mand, børnene, jeg, og mine nye flotte læber til Thailand. Da vi landede ringede min veninde desperat, og fortalte at hendes læber var fyldt med betændelse! Hun måtte på kraftig penicillinkur flere gange for, at slå infektionen ned.

Min kusine og jeg var mere heldige. I første omgang skete der intet med vores læber, men så begyndte problemerne. Min venindes læbe blev skæv! Jeg begyndte at få små knuder i læberne. Nogle gange når jeg smilede, hang der en knude ned over tanden i den ene side! Og min kusine kunne ikke bide i noget så uskyldigt som et æble, uden at det gjorde ondt! Vi var rystede! Vores læbe eventyr var endt som et mareridt!

15300632_10212074974056633_1104317591_n

På trods af vores problemer var vi sluppet billigt i forhold til andre med Aquamid: nogle er endt med vansirede læber grundet arvævdannelse og massiv infektion! Andre har valgt at få Aquamidén opereret ud, med et resultat som er kosmetisk skæmmende!

Så hvis du går med drømmen om smukke, fyldige læber ligesom jeg gjorde, så gå en STOR bue uden om Aquamid! Vælg de nye ikke-permanente hyalyronsyre-holdige fillers, fx Juvederm volbella (fra USA som er gennemtestet) som forsvinder efter 6-12 mdr.

Her 16 år efter mit fatale valg af Aquamid, er det endelig blevet godkendt, at man kan få ikke-permanent filler i, selvom man har Aquamid i læberne. De dygtige behandlere på Aesthetics Klinikken har korrigeret mine læber med Juvederm Volbella. De har forbedret mine læber ved at løfte læbekanten med Volbella som er en meget blød filler variant indenfor Juvederm. Volbella kan ilægges meget overfladisk og stadig give flot resultat. Mine læber er blevet mere symmetriske, og jeg har endelig fået de læber, som jeg drømte om for 16 år siden.

15403189_10212074974096634_1062064047_n

Læs mere om Aquamid her:

Aquamid er en permanent filler som fortsat er godkendt til kosmetisk behandling fx til anvendelse af læbeforstørrelse. Kosmetisk kan Aquamid være svær at fordele jævnt i læberne. Denne risiko ses naturligvis også ved de ikke-permanente hyalyronsyre-holdige fillers produkter. Forskellen er at den kosmetiske utilfredshed er permanent ved Aquamid hvorimod Restylane eller andre hyaleronsyre holdige produkter typisk forsvinder i løbet af 6-12 mdr. Det største problem om end sjældent hyppighed og ret så fatalt er at Aquamid kan efterlade vansirede arvævsdannelse i læberne som følge af infektion/betændelsestilstande. Grundet kapseldannelse kan det være vanskeligt at bekæmpe infektionen med antibiotika – i givet fald drejer det sig om langvarig antibiotika behandling som ikke er ønskværdigt. Oftest må man gå mere invasivt til værks hvis man skal have kontrol over infektionen dvs udtømning af Aquamid-materialet ved gentagende skylninger/udsugninger eller i værste fald udskæring af inficeret væv. Dette fører desværre til arvævsdannelse i form af ujævnheder/stivheder af læberne som er kosmetisk synligt.

I nogle tilfælde kan man korrigere asymmetrien på læberne med ikke-permante fillers. Dog anbefales at vurderingen foretages af kosmetisk behandlende læge. For at minimere/nedsætte risiko for infektion opstartes man i forebyggende antibiotika behandling inden der ilægges fillers og denne kan man fortsætte yderligere i et par dage efter læbeforstørrelse

15320449_10212074974376641_401922891_n

2 kommentarer

  • Marianne

    P.S. Har din veninde fået det fjernet fra sine læber?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marianne

    Jeg fik sprøjet en permanent filler ved navn Silikon 1000 i læberne for et par år siden. Mine læber er blevet hårde, bulede og asymmetriske. Permanente fillers burde være ulovligt!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ELSK DIN TARM!