DU sætter grænsen!

Hvilket valg er det rigtige for mig?

Jeg er i en periode i mit liv, hvor det hele er lidt som et venterum, fordi jeg er i gang med uddannelse.

Her for tiden er jeg blevet møgforvirret. Er det den rigtige uddannelse, jeg er i gang med? Det hele har at gøre med den nye lov om, at man nu ikke må tage flere uddannelser. Det vil sige, når jeg er blevet sygeplejerske, kan jeg ikke uddanne mig til noget andet. Så er man jo låst. Som om man i forvejen ikke har svært ved at vælge en uddannelse? Der er så mange ting, der er spændende, og nu med den nye lov er presset blevet endnu større. For hvem ved i virkeligheden, hvor livet fører dig hen?

Jeg har først fundet ud af for et år siden, at jeg ville være sygeplejerske, og det er selvom, jeg har arbejdet på plejehjem de sidste to år. Det første jeg ville være var veterinærsygeplejerske, jeg søgte i hele landet, men de havde elever indtil 2020, så der røg den drøm. Så derfor står jeg nu i dag og skal være sygeplejerske. Noget jeg er lige så tilfreds med, jeg nøjes ikke.

Men hvem ved, hvor jeg er om ti år? Med den nye lov, skal jeg nu tage ét valg, som mærker hele min fremtid og resten af mit liv. Hvis mange tænker tilbage på de uddannelsesvalg, de har taget gennem livet, er jeg ikke sikker på, at særlig mange fra begyndelsen af, vidste hvad de ville? Det er jo en process, hvor du vurderer og prøver af, indtil du finder din rette hylde.

Jeg selv er typen, som ikke altid haft styr på mit liv, som jeg har i dag. Da jeg gik i folkeskole var der så mange problemer med mine forældre, og min opvækst har generelt været meget turbulent. Det har gjort, at jeg havde meget fravær i timerne og nærmest ikke orkede skolen. Da jeg afsluttede tiende klasse, valgte jeg at få et fuldtidsarbejde, og det ændrede virkelig tingene for mig. Jeg blev sporet mere ind på, hvad jeg ville, og det var her, jeg tog beslutningen om at blive sygeplejerske.

Men det er jo et valg, som med livserfaring og alderen kan ændre sig. Og her finder jeg det trist, at muligheden for at vælge på ny, bliver taget fra én. Det er jo netop det smukke ved Danmark. Her bliver men hjulpet op igen, når man træder forkert.

For mit vedkommende tog det nogle år på arbejdsmarkedet indtil jeg kunne mærke, at jeg var parat til at studere igen. Og det er der, hvor jeg står i dag. Jeg er næsten færdig med mine fag, som jeg skal have for at komme ind på sygeplejerskeuddannelsen. Jeg søger ind til sommer, og jeg glæder mig så meget til at komme i gang. Men håber virkelig det er det rigtige valg, jeg har taget.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DU sætter grænsen!