Nyt til garderoben!

Øje reddet af donerorgan!

27907251_10155994202989326_924503196_o

Min datter og jeg har valgt at blive organdonor. Ud over at en donor kan redde 7 liv, var der også en anden, mere personlig årsag til at vi tog dette valg: et menneske tæt på os fik en meget slem infektion i øjet, så den eneste måde man kunne redde øjet på, var ved et donororgan.

Det var en meget hård omgang, og jeg var i tvivl om vores ven ville blive blind. Det er vigtig i denne tid, at dele disse historier, hvor mange danskere overvejer om de vil være organdonor.

Vores ven fik en kraftig svampe infektion i øjet. Lægerne er stadig ikke sikre på, hvordan det skete. Han var indlagt en mdr.på Glostrup Hospital, hvor lægerne kæmpede for at redde hans øje, der langsomt blev ædt op af infektionen. Smerterne var uudholdelige, samtidig med at han var panisk angst for at miste synet på øjet.

Da lægerne endelig fik situationen under kontrol, var det nødvendigt med en transplantation, dvs. En hornhinde fra en afdød. Havde det ikke været for denne persons beslutning om at være organdonor, havde vores ven måtte leve videre med at være blind på det ene øje. Vi er ufattelige taknemmelige over den generøsitet den afdøde har vist sine medmennesker. At være organdonor er den største gave man kan give til et andet menneske, hvis nu uheldet skulle være ude. Vi er stolte af vores beslutning, og håber at flere vil vælge at blive organdonor.

Billedet ovenover viser en bekendt der hedder Sead, han fik fjernet sin ene nyre ved en fejl, da han blot var 3 år gammel. Han er blevet operaret utallige gange, og to gange har han modtaget en ny nyre. Desværre har de ikke fungeret efter noget tid, derfor er han stadig på venteliste til en ny nyre. Han går i dialyse for at overleve. Vil du læse mere om hans historie, så tjek hans side her.

Du kan tage stilling til organdonation på tre forskellige måder i Danmark. Alle er lige juridisk gyldige: 1) I Donorregistret 2) På donorkort, som du selv skal bære på dig 3) Mundtligt til dine pårørende.

Egentlig er det noget alle burde tænke over, da vi alle kan blive ramt af ulykke/sygdom. Den der modtager donor hjælp, og opfatter det som en selvfølge, bør give det en ekstra tanke, og selv være villig til at donorer sine organer.

Organdonation kan i Danmark kun foregå, hvis: 1) Din hjerne dør 2) Du du er lagt i respirator og får stillet diagnosen hjernedød 3) Du eller din familie har sagt ja til organdonation.

De fleste donorer er døde af en hjerneblødning. Iltmangel til hjernen som følge af for eksempel hjertestop og skader i hjernen efter ulykker, er de næst hyppigste årsager til, at patienter hjernedør, og organdonation bliver en mulighed. Langt de fleste donorer i 2016 var over 60 år.

Man kan også donere et organ mens man endnu er i live. Raske mennesker kan donerer en nyre. Det vil jeg selv være villig til hvis en af mine nærmeste har behov for en. Risikoen ved at donere en nyre er yderst minimal, og langtidsprognosen for modtageren er bedre end efter nyretransplantationen fra afdøde donorer.

Vores liv er kun til låns, man ved aldrig hvad morgen dagen bringer. Tag stilling til organdonation.

Knus Nathalie og Janni ❤️

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nyt til garderoben!