JEG ER BLEVET MORMOR!

Med grædende hjerte:

Mange har spurgt til Lola og jeg kan fortælle at det er med grædende hjerte vi er gået af med Lola igen. Det blev for bøvlet med endnu en udstationerings hund, da vi i forvejen har Cobra, som skal bruges til avl.

Da min tidligere hund Bugatti i sin tid gik bort, var vi på ingen måde forberedte, han væltede om på siden og døde. Jeg gik i chok og var fuldstændig knust, nu havde vi kun Coco tilbage som var næsten 12 år.

Jeg ville have en til med det samme, og ringede rundt til de forskellige kenneler men ingen havde mops hvalpe til salg. Det er en populær race, så der er lang ventetid.

Men jeg var heldig at der var en som havde en han mops hvalp på 13 uger til et udstationerings hjem.

Hvad er en udstationerings hund?

En udstationering foregår normalt på den måde, at man som opdrætter finder en god familie som opdrætteren har tænkt kan være et godt match for både for familien, hunden og opdrætteren. Så i stedet for at købe hvalpen, kan opdrætteren foreslå at blive værtsfamilie for hvalpen. Vi har dog også betalt 9000 kr. for Cobra.

Det er vigtigt at understrege at udstationeringshunden skal blive ved sin familie resten af sit liv. Det er kun hvis kontrakten misligholdes eller dyreværnsloven ikke overholdes at opdrætteren kan kræve hunden tilbage.

Altså foregår udstationering på den måde at værtsfamilien skal være hundens familie gennem hele livet Og hunden skal bo fast hos dens familie.

Så en udstationering betyder i korte træk at en særdeles lovende hvalp eller en ung hund – set med opdrætterens øjne. Og det er Cobra, han skal allerede snart være far for første gang.

Lola er også en lovende hvalp, så hun skal på sigt også bruges til avl. Ved at skulle have to avlshunde i husstanden hvor hun ikke må steriliseres og Cobra som heller ikke må blive kastreret, ville det blive meget hårdt på den lange bane. Det indebærer også adskillelse af hundene i flere uger under løbetid, når Lola bliver parret og får sine hvalpe, skulle hun også være væk fra os i lang tid.

Vi tog beslutningen efter 14 dage, men med grædende hjerte, valgte vi at aflevere Lola tilbage til ejer. Hun har så fået et godt hjem hos ejerens bror, det varmer vores hjerte. Vi ønsker os vores egen lille hvalp, som vi selv vil eje.

Cobra er glad og meget forkælet, men synes alle dyr skal have en makker.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

JEG ER BLEVET MORMOR!